האם הרכבת הקלה תיסע בשבת?
בעודנו שואלים את השאלה מתי הרכבת הקלה בכלל תיסע, יש גם מי שנאבק על שעות פעילותה והעניין מתגלגל לבג“ץ.
הקו האדום של הרכבת הקלה, זה המחבר את תל אביב עם פתח תקווה, בני ברק, רמת גן ובת ים עדיין לא התחיל לפעול. על פי התכנון היה אמור להיפתח בנובמבר 2022, אך נכון לעכשיו ישנם עיכובים שונים ומדברים על שנת 2023. אך למרות שהקו עדיין לא התחיל לפעול, כבר ישנו מאבק על הפעלתו בשבת.
מיכאלי תקדם את הפעלת הרכבת הקלה בשבתות
שרת התחבורה הודיעה במהלך חודש אוגוסט כי תקדם את הפעלת הרכבת הקלה בגוש דן בשבת. על פי הפרסומים היא הנחתה את יו“ר חברת נת“ע לבצע ניתוח של ההשלכות התפעוליות והתקציביות הנוגעות להפעלת הקו בשבת.
הצהרתה של שרת התחבורה לוותה בתגובות סוערות מכיוון המפלגות הדתיות אשר הגדירו זאת כפגיעה בזהות היהודית של המדינה. תנועת נאמני תורה ועבודה לא הסתפקו בגינוי ההצהרה ואף קראו לסגירת המקומות הפתוחים בשבת“.
חבר הכנסת קרעי (ליכוד) אף פנה ליועצת המשפטית לממשלה בדרישה לעצור את הליכי הבדיקה בתקופת מערכת הבחירות.
עיריית תל אביב עותרת לבג“ץ
בעוד שרת התחבורה כבר הודיעה כי תקדם את הפעלת הרכבת הקלה בשבת, בפועל היא לא מימשה את סמכותה לעשות זאת. אולי אילוצים פוליטיים מונעים זאת, ואולי שיקולים פוליטיים בכלל עומדים בבסיס ההצהרה.
סגן ראש עיריית תל אביב, ראובן לדיאנסקי, יחדיו עם חבר המועצה עו“ד אברהם פורז וחברי סיעת ”חילונים ירוקים“, עתרו לבג“צ (יום רביעי 28.9) בבקשה להוציא צו על תנאי המורה לשרת התחבורה, לנמק מדוע אינה מורה להפעיל את קו הרכבת הקלה (הקו האדום) בשבת.
שרת התחבורה זוכה גם לביקורת מן המחנה התומך בהפעלת הרכבת הקלה בשבת. על פי סגן ראש עיריית תל אביב לשרת התחבורה, כמו גם לראש הממשלה לפיד, אין עניין בהפעלת הרכבת הקלה בשבת; זאת משיקולים פוליטיים.
ובינתיים אנו מפסידים
בעוד הנושא של הפעלת הרכבת הקלה בשבת הופך לחלק מקמפיין הבחירות של מפלגות שונות, בפועל הציבור משלם את המחיר. וכמו תמיד אלו הן בעיקר השכבות החלשות.
אלו מאיתנו אשר יכולים להרשות לעצמם לרכוש רכב פרטי יכולים לנוע על כבישי הארץ בחופשיות במהלך סוף השבוע (ולהמשיך לפלוט גזי חממה). אך אלו שמצבם הכלכלי אינו מאפשר זאת נאלצים לעצור את החיים מיום שישי אחר הצהריים ועד למוצאי שבת.
תמונה – Roman Yanushevsky / Shutterstock.com