מתי נצטרך להחליף את השתלים בחזה
האם עברת ניתוח הגדלת או הרמת חזה בשנים האחרונות? הידעת כי לשתלי החזה יש תוקף והיצרנים ממליצים להחליף את שתלי הסיליקון לאחר 12-10 שנים מיום הניתוח? ובכן, השתלים בחזה הם בפועל גוף זר המוחדר לחזה הנשי, והם אינם מיועדים להישאר בחזה האישה לאורך כל חייה. יש להחליף את השתלים הישנים, כאשר הם עדיין תקינים, ובעקבות הפרסומים בנושא זה באמצעי התקשורת, גובר לאחרונה הביקוש לניתוח החלפת שתלי החזה. כדאי לדעת כי הסיבות העיקריות להחלפת שתלי החזה הן אסתטיות או בריאותיות. כמובן שיש להחליף שתלים דולפים או שתלי חזה שנקרעו, ועל מנת לגלות ולבדוק את מצב השתלים הקיימים מומלץ לכל הנשים לעבור לאחר 10 שנים מיום הניתוח בדיקת ממוגרפיה או אולטרסאונד, ובהתאם לצורך לתאם תור להחלפת או להסרת שתלי החזה.
סיבות רפואיות להחלפת שתלי החזה
כאמור, יש סיבות רפואיות המחייבות ניתוח להחלפת שתלי החזה, הסיבות המרכזיות הן:
קרע בשתל – אם בבדיקה השגרתית התגלה כי קיים קרע בשתל הסיליקון והחומר מתפזר, חשוב להחליף את השתל ואין לדחות את הטיפול.
דליפה בשתל – שתלי הסיליקון מהדור הקודם סובלים מדליפות עקב קרעים וסדקים זעירים במעטפת השתל, בדרך כלל זו דליפה מיקרוסקופית וקשה לאתרה גם בבדיקות ההדמיה.
היווצרות קופסית קשיחה – לאחר ניתוח חזה (הגדלה והרמת חזה) הגוף מייצר באופן טבעי רקמת חיבור העוטפת את שתלי הסיליקון, הרקמה נקראת קופסית ובמקרים מסוימים הגוף מגיב בצורה חריפה לשתלים ונוצרת קופסית דלקתית או רקמה צלקתית, לכן האישה עלולה לסבול מכאבים, אי נוחות באזור החזה ומשדיים נוקשים למגע.
לימפומה – חוקרים מצביעים על קשר בין הקופסית העוטפת את שתלי הסיליקון לבין גידול לימפומה, הגידול נחשב יחסית לנדיר ולרוב מאתרים אותו אצל נשים בהן השתילו שתלים מתוצרת חברת אלרגן. חשוב לציין כי השתלים האלו הוצאו מהשוק ונאסרו לשימוש על ידי ארגון ה-FDA.
סיבות אסתטיות להחלפת שתלי החזה
יש גם סיבות אסתטיות להחלפת שתלי הסיליקון הישנים, הסיבות העיקריות הן:
שדיים נפולים – בסיום שלב ההריונות, הלידות וההנקה, השדיים עשויים להיות נפולים ונשים רבות מעוניינות להחליף את השתלים הישנים, בדרך כלל תוך שילוב הליך להרמת החזה.
שיפור המראה – ישנן נשים שעברו ניתוח הגדלת חזה אך הן אינו מרוצות מהתוצאה הסופית וברצונן לשפר את המצב הקיים, לעיתים הן רוצות לתקן א-סימטריה. האישה יכולה להחליף את השתלים הישנים בשתלים חדשים ואיכותיים יותר, קטנים או גדולים לעומת השתלים הקודמים.
התאמה לגוף – יש נשים שעברו הגדלת חזה ובחרו בשתלים גדולים מדי, לכן הן רוצות להתאים את השתלים החדשים לגופן ולשפר את המראה האסתטי, ובתוך כך הן גם מחליפות את השתלים הישנים שעלולים לדלוף ולגרום לסיבוכים.
אילו בדיקות מקדימות כדאי לבצע לפני החלפת השתלים?
נשים המחליטות להחליף את שתלי הסיליקון הישנים בגלל הסיכון הקיים כתוצאה מדליפה או מקרע, וכן נשים המעוניינות לשפר את מראה החזה שלהן, ולהחליף את השתלים הישנים בחדשים, חייבות לעבור מספר בדיקות לפני הניתוח עצמו. כמו כן, עליהן להגיע לפגישת ייעוץ במרפאה מאחר שהמנתח הפלסטי חייב להסביר להן על התהליך הכירורגי, לתאר סיבוכים ותופעות לוואי, להרחיב על תקופת ההחלמה ולתאם ציפיות. זהו ניתוח כירורגי לכל דבר ועניין ואין להקל ראש בכך. כל מועמדת לניתוח החלפת שתלי חזה נדרשת לעבוד את הבדיקות הבאות:
- ממוגרפיה או אולטרסאונד שדיים.
- בדיקות דם שונות כולל תפקודי קרישה.
- בדיקת אק"ג.
בדיקות ההדמיה נועדו לבדוק האם יש קרע או דליפה בשתל הקיים. אם מוצאים ממצא חריג הרופא ישלח את המטופלת לבדיקת MRI.
המידע באדיבות דוקטור מנו רובינפור – מנתח פלסטי ואסתטי מומחה.