הגיע סופו של עידן – הנשיונל ג‘אוגרפיק עובר לדיגיטל
מגזין הנשיונל ג‘אוגרפיק, אחד המגזינים המצליחים והמפורסמים ביותר בעולם, משנה את מדיניות ההפצה שלו ועובר לפורמט הדיגיטלי.
המהדורה הראשונה של המגזין יצא לאור בשנת 1888! היה זה מגזין מדעי בעיקרו, ובהתאם לכך פנה אל הקהל האקדמי. אך כאשר אלכסנדר גרהם בל (ההוא שהמציא את הטלפון…) נבחר להיות הנשיא השני של האגודה, הוא החליט להעניק לו כיוון קצת אחר.
בל האמין כי על המגזין לפנות אל הקהל הרחב, ולהנגיש עבורו נושאים מעניינים בשפה ברורה המתאימה לכולם. ולא רק שפה ברורה, אלא לשים דגש על תצלומי טבע מרהיבים. תתפלאו, אך התצלומים לא נחשבו לדבר מקובל באותה התקופה, הם נחשבו דווקא לסממן של העיתונות הזולה. אך ההחלטה של בל היא זו שהפכה את הירחון להיות סיפור הצלחה.
ומאז ועד היום המגזין רק הרחיב את תפוצתו. הוא נמכר בכל העולם והציג כתבות עם תמונות מרהיבות במגוון נושאים. הוא סיקר כל תופעה שסקרנה את האנושית, מחקר החלל והאוקיינוסים, ועד תופעות תרבותיות. הוא הרחיב אופקים, נתן השראה ועודד אותנו לשאול שאלות. המגזין יצא בלמעלה מארבעים שפות, ובכללן גם עברית וערבית. אפילו הופקה מהדורה הפונה אל הציבור החרדי.
התמונה שנכנסה לפנתאון
בכל חודש המגזין הציג כתבות מעניינות ותמונות צבע מרהיבות. אך תמונה אחת זכתה לפרסום רב, וזוכרים אותה גם עשרות שנים אחרי. אנו מדברים על תמונת הנערה האפגנית שהופיעה בעמוד השער של מהדורת יוני 1985 ולמעשה הפכה לסוג של סמל של האגודה הגאוגרפית והמגזין. ושנים מאוחר יותר, במהלך המלחמה באפגניסטן, יצאו שוב כתבי העיתון לחפש אחד אותה הנערה ובשנת 2002 היא זוהתה וצולמה שוב.
המעבר לדיגיטל
על פי ההודעה שפרסם המגזין, הוא עדיין אינו מפסיק את הפצת המהדורה המודפסת. הארגון הודיע כי הלך מהשנה הבאה המהדורה המודפסת לא תשווק עוד בדוכני העיתונים, אך המנויים ימשיכו לקבל את העותק המודפס.
גם היום המגזין זמין כבר בצורה מקוונת, כאשר חלק מהתכנים מיועדים למנויים בלבד. יש לשער כי זהו עניין של זמן עד שיהיה זמין אך ורק במהדורה מודפסת. המגזין מצא כי מתוך 1.8 מיליון העתקים חודשיים, רק אחוז קטן נמכר בחנויות, ורוב התפוצה היא באמצעות מנויים.
הצעד נעשה בעקבות קיצוצים שונים שהארגון נאלץ לעשות, ובמסגרתם גם פיטורי עובדים. הארגון לא פרסם כמה עובדים איבדו או יאבדו את עבודתם.