היסטוריה תל אביבית; מתי בנו את העיר, מי הקים אותה ומה חשוב לדעת על תל אביב יפו?
קצת רקע על שמה המקורי של תל אביב;
לא רבים יודעים זאת, אבל למעשה, השם הראשון הרשמי של תל אביב היה "אחוזת בית". כמו כן, תל אביב נקראה במהלך השנים גם בשמות כמו "עיר גנים", "העיר העברית הראשונה" ובעוד כינויים נוספים המאפיינים את אחת הערים המיוחדות בישראל. עד הימים של פרוץ מלחמת העולם הראשונה, בתל אביב היו רק 140 בתים בנויים.
באותן שנים, 2 השכונות שסופחו לתל אביב היו: נחלת בנימין ושכונת ו"חברה חדשה". כיום, שכונת "חברה חדשה" היא אזור אלנבי, שזהו אזור אשר התפתחותו נעצרה בימים של מלחמת העולם הראשונה. באותם ימים, תל אביב סבלה ממכה קשה מאוד של ארבה, מה שהוביל בתורו לחיסול של גידולים חקלאיים רבים ונזקים חמורים בכלכלה המקומית של המתיישבים בתל אביב.
תל אביב לקראת סוף מלחמת העולם ה-1
ממש לקראת סיום מלחמת העולם הראשונה, בשנת 1917, תל אביב נכבשה על ידי הצבא הבריטי. כאשר הבריטים כבשו את האזור, השלטון הטורקי דעך בתל אביב ובישראל, מה שהוביל לכך למתיישבים יהודיים החלו לעשות את דרכם חזרה לאזור זה. אט-אט, במשך כ-4 שנים, תל אביב החלה להיות מיושבת יותר ויותר, כאשר את תחילת התפתחותה המשמעותית יותר ניתן לציין בשנת 1921.
בשנת 1921, פרעות תרפ"א פרצו, ותושבי יפו הערבים פרעו ביהודי העיר. בפרעות אלו נרצחו 47 יהודים, ורצחו 47 אנשים, ביניהם גם הסופר יוסף ברנר. בעקבות פרעות קשות אלו, יהודים רבים החלו לעשות את דרכם לתל אביב והחוצה מיפו. ההתפתחות של תל אביב המשיכה בצורה מזורזת בין השנים 1914 ועד שנת 1936, כאשר במהלך שנים אלו החלו גלים של עליות לישראל.
התפתחות תל אביב במהלך גלי העלייה לישראל
גלי העלייה לישראל באותן שנים התאפיינו באורח חיים מודרני ואירופאי, והם כללו משפחות בעלות הון ומתיישבים בורגנים אשר העדיפו חיים אורבניים על פני חיי חקלאות. במהלך השנים שלאחר מכן, בתל אביב התפתחו מוסדות אייקוניים כמו "הבאוהאוס", מה שהוביל לעידוד עליות נוספות מאזורים שונים באירופה.
לסיכום, אין צורך לציין שתל אביב התפתחת בהמון היבטים ואופנים שונים. כיום תל אביב נחשבת העיר השנייה בגודלה בישראל, והיא מונה כמעט חצי מיליון תושבים. במהלך השנה, היא מושכת אליה מיליוני תיירים מהעולם.