עיר של תרבות: רחוב בצפון הישן על שם השחקנית והיוצרת זהרירה חריפאי ז"ל
בתחילת חודש יוני האחרון התקיים בתל אביב טקס הכרזה על שם רחוב חדש על שם השחקנית זהרירה חריפאי ז"ל. טקס ההכרזה התקיים בפינת הרחובות זהרירה חריפאי-אוסישקין הנמצאים על גדות הירקון (לפני הכרזת השם החדש נקרא הרחוב 1284) בהשתתפות ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי ובהשתתפות אנשי תרבות ובני משפחתה של חריפאי: איה גרניט שבא, בתה של חריפאי, הנכדים יותם, יהלי ואריאל גרניט שבא, השחקנית שרית וינו אלעד ומשתתפים נוספים.
בת תל אביב
רבות מתחנות חייה של חריפאי התרחשו בתל אביב-יפו. היא נולדה בעיר, בבית החולים הדסה, בדצמבר 1929; למדה בבית חינוך בדרום העיר ולאחר שחרורה מצה"ל למדה בבית הספר לתיאטרון ואמנויות הבמה של התיאטרון "הקאמרי". את בעלה, שלמה שבא, הכירה בעיר והם התחתנו בקולנוע מוגרבי המיתולוגי. חריפאי גרה כל חייה בתל אביב. היא התגוררה במשך עשרות שנים ברחוב זכריה שנמצא בצפון העיר, על גדות הירקון ובבית זה גם נפטרה.
חריפאי היתה שחקנית פעילה ועסוקה שכיכבה על הבמות החשובות בישראל. היא שיחקה בתיאטרון "הקמארי" ובתיאטרון הלאומי – "הבימה", בתיאטרון חיפה, בתיאטרון בבאר שבע ובתיאטרון החאן הירושלמי. פרט לכך היא גם היתה ממייסדי תיאטרון "זווית". לצד המשחק על בימות התיאטרון השתתפה חריפאי בתסכיתי רדיו, בסרטי קולנוע, ביימה והשתתפה בעוד תחומי תרבות רבים ואפילו הופיעה בערבי קריאת שירה.
לאורך הקריירה הענפה שלה, זכתה חריפאי בפרסים רבים ובראשם פרס ישראל בתיאטרון, בשל תרומתה לתחום התרבות ועל הישגיה בתחום המשחק והתיאטרון בישראל. בנוסף, היא זכתה גם בפרס אשת העיר תל אביב.
נשים בקדמת הבמה
קריאת הרחוב של שמה של חריפאי היא ביטוי נוסף למדיניות העירונית ארוכת השנים להנציח את התרבות העירונית ואת ההיסטוריה שלה וביתר שאת, בשנים האחרונות, להעניק קדימות לנשים מתוך הכרה בחשיבות של שימת נשים ופועלן במרחב הציבורי וזאת מתוך שאיפה לייצוג הולם יותר של נשים.
בשנים האחרונות אושר בעיריית תל אביב נוהל לפיו הנצחת נשים בשמות הרחובות תקבל העדפה. וכך, בשנה האחרונה נקראו כמה רחובות בעיר על שם יוצרות, אמניות, נשות תרבות ורוח ובהן: חנה מרון, דבורה עומר, ז'קלין כהנוב, עדה מימון, רחל כהן כגן ועוד. פרט לכן, נקראו בתי ספר על שמן של נשים בולטות בתחומי התרבות ובהן עופרה חזה, שושנה דמארי ויפה ירקוני. בשנת 2024 ייפתח בית ספר לאמנויות בכפר שלם שייקרא על שם השחקנית רונית אלקבץ ז"ל.