שירותי רפואיים פרטיים בתל אביב שכדאי לך להכיר
זה לא תמיד התקררות שאפשר להתעכב ולראות לאן זה הולך. זה לא תמיד גירוי קל בעור שבטח יעבור מעצמו בתוך כמה שעות. לפעמים אנחנו צריכים רופא, בלי להמתין, או עם המתנה מינימלית. אנחנו לא מדברים על מצבי חירום בהם יש צורך באמבולנס ואשפוז מהיר בחדר מיון. לצורך זה יש שירות ציבורי ופרטי של אמבולנסים שמגיעים די מהר ויקחו אתכם לחדר המיון הקרוב. אבל כשצריך ועדה להפסקת הריון בתל אביב, זה כבר משהו אחר.
הריון לא-רצוי או לא מתוכנן יכול להיות אירוע טראומטי למדי. לפעמים זה מפחיד, לפעמים זה משתק, ולפעמים זה ממש אירוע משנה חיים. חשוב שיהיה לך, לכם, למי לפנות, וכדאי להכיר, לכל מקרה, את השירותים הפרטיים שילוו אותך בדרך להפלה.
מתי אפשר לבקש הפסקת הריון בישראל?
מדינת ישראל לא מקלה ראש בהפסקת הריונות. בשביל להפסיק הריון בישראל צריך לקבל אישור, והאישור הזה ניתן על ידי ועדה שמתכנסת ודנה בבקשה, כל מקרה לגופו. ניתן להגיש בקשה להפסקת הריון במקרים שונים:
- על רקע גיל – במידה והנערה מתחת לגיל שבע-עשרה, או במידה והאישה מעל לגיל ארבעים
- במידה והתגלה בבדיקות הרפואיות כי העובר סובל ממום גופני זה או אחר, או גם ממום נפשי
- במידה והמשך ההריון עלול ליצור סכנה ברורה לחיי האשה, הן סכנה פיסית והן סכנה נפשית
- מסגרת נישואין – אם האשה נכנסה להריון מחוץ למסגרת נישואין, אינה נשואה או בהריון שאינו מבעלה
מקרים נוספים שמאפשרים הגשת בקשה להפסקת הריון בועדה הם מקרים של הריון על-רקע אונס או על רקע גילוי עריות (באונס או בהסכמה), מקרים מורכבים יותר לרוב, שדורשים לא רק את הועדה, אלא טיפול נרחב מעבר להקשר של ההריון עצמו.
אין כביכול אישור אוטומטי של הועדה, אלא דיון ספציפי של כל מקרה ומקרה. ועדיין, כיום הקווים המנחים ברורים דיו, ובמידה והאשה שבהריון עומדת באחד (או יותר) מהקריטריונים הנ"ל, על הועדה לאשר את הפסקת ההריון.
איך זה מתבצע?
יש שירותים פרטיים בתל אביב המאפשרים לכן את הליווי הנדרש במקרים של בקשת הפסקת הריון. מה שעליך לעשות הוא לפנות למוסד רפואי המבצע הפסקות הריון (הפלות), והם ילוו וינחו אותך דרך כל השלבים, מהגשת הבקשה, ועד להתאוששות מההפלה.
הליווי מקצועי, הן בבירוקרטיה והן באספקטים הרפואיים. אותה ועדה להפסקת הריון בתל אביב כוללת רופא מומחה בתחום, רופא נוסף ועובד סוציאלי (לפחות אחד מחברי הועדה תהיה אשה). התהליך מול הועדה מתחיל בשיחה עם העובדת הסוציאלית. בשיחה יוסברו כל הפרטים, הסיכונים, וכיו"ב. זה יעבור לשיחה עם הרופא האחראי לביצוע התהליך בפועל, בה יוסברו הסיכונים הרפואיים הכרוכים בתהליך. לאחר מכן תתבקשי לחתום על טופס הצהרה של הסכמה מדעת לבקשה להפסקת הריון, והופעה בפני הועדה לקבלת אישור (או דחייה) של הבקשה.
קרדיט לתמונות PIXABAY