אותר טיפול תרופתי דרך הפה למחלת עיניים סוכרתית

ניסוי קליני שבוצע בקרב אוכלוסיית מבוגרים בעלי סוכרת מסוג 1 וסוג 2 מצא כי טיפול תרופתי יכול להוות פתרון לסובלים ממחלות עיניים. זוהי פריצת דרך בתחום המסמנת תקווה חדשה לבעלי רטינופתיה סוכרתית.

מהי רטינופתיה סוכרתית?

רטינופתיה סוכרתית היא מחלת עיניים מסוכנת הנגרמת כתוצאה מסוכרת. הרטינופתיה מאופיינת ברמות סוכר גבוהות בדם ולרוב מהווה תוצאה של גורמים תורשתיים וסביבתיים. זוהי אחת מההשלכות של רמות סוכר גבוהות, היכולות לפגוע בתפקוד הכליות, מערכת העצבים והעיניים. המחקר בחן את היכילות והבטיחות של רכיב RG7774 בחולים בעלי סוכרת מסוג 1 או 2 הלוקים ברטינופתיה סוכרתית – Canberra.

הניסוי בחן את ההשפעה של תרופה חדשה הנלקחת לרוב דרך הפה ומזוהה בשם הרפואי RG7774, על שינויים בראייה ועל רטינופתיה סוכרתית (DR) בקרב אנשים הסובלים מסוכרת. רטינופתיה סוכרתית היא אחד מסיבוכי העיניים הנפוצים ביותר מסוכרת המביא לאבדן ראייה ובסופו של דבר, בהיעדר טיפול, גם לעיוורון. למעשה, DR הוא בין הגורמים המרכזיים לעיוורון ברחבי העולם.

במהלך הניסוי השתתפו 135 מבוגרים. במשך 36 שבועות החוקרים מדדו כל שיפור בראייה, ובמיוחד את המשתתפים שהראו שיפור בסולם חומרת רטינופתיה סוכרתית. במקביל, עקבו החוקרים אחר תופעות לוואי שליליות של התרופה וכן אחר ביטויים של בצקת מולקולרית סוכרתית – DME.

טיפולים נפוצים כיום

נכון להיום קיימים מספר טיפולים לסיבוכי עיניים סוכרתיים. אלו מתחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: האחת כוללת טיפולי לייזר והשנייה מתייחסת לתרופות המוזרקות לעין. שני הטיפולים הללו הוכחו כיעילים. אף על פי כן, רבים מהחולים נמנעים מקבלת הטיפולים הללו משום שהם מערבים פרוצדורה כירורגית חודרנית, דבר המעורר דחייה בקרב מטופלים רבים.

לא עוד ניתוחים

הודות למחקר החדש תתאפשר החלמה לסובלים מרטינופתיה סוכרתית ללא ניתוח או פרוצדורה חודשנית אחרת. ממצאי המחקר מעוררים תקווה לגבי העתיד, בו אנשים הסובלים מרטינופתיה וסיבוכי עיניים נוספים יוכלו לקבל טיפול פשוט ובכך למנוע את התדרדרות הראייה.

השתתפות במחקר

למעוניינים להשתתף במחקר, ניתן לבדוק התאמה על פי הנתונים הבאים:

בני 18 ומעלה בעלי סוכרת מסוג 1 או 2 יכולים להשתתף במחקר, כאשר הם בעלי A1C מתחת ל-12.0% ואין בעברם טיפולים אחרים לרטינופתיה או DME. כמו כן, המחקר אינו מותאם לנשים בהריון או לנשים מניקות. להשתתפות במחקר, מוזמנים להשאיר את פרטיכם.

למידע נוסף:

https://www.רופאעיניים.co.il/suffering-from-retinal-degeneration-good-news/

דילוג לתוכן