"פחות אחד יותר נחמד"? כמה כרטיסים אתם באמת צריכים בארנק?
יש אנשים שיש להם שלושה כרטיסי אשראי בארנק ואף יותר ● בכתבה הבאה ננסה להבין למה, ולענות על השאלה האם יש באמת צורך בכך?
דניס לר
תוכן ממומן ע"י ישראכרט
לא נדיר שלאנשים יש יותר מכרטיס אשראי אחד בארנק – יותר מ-60% מהישראלים מחזיקים יותר מכרטיס אשראי אחד. כל כרטיס מציע נוחות, גמישות והטבות מסוגים שונים, ויש מי שרוצים ליהנות מכל העולמות האלה במקביל. ב-10 השנים האחרונות נפתח שוק האשראי החוץ בנקאי לתחרות משמעותית, ואיתו הגיעו הרבה כרטיסים שונים, מועדוני צרכנות מבוססי כרטיס ייעודי ומועדוני נוסע מתמיד שגם מציעים כרטיס. התחרות גם הורידה את היקפי העמלות, מה שהפך את ההחזקה בכרטיס נוסף לפחות יקרה.
לא חייבים הרבה כרטיסים כדי ליהנות מהטבות. למעשה, בחירה אסטרטגית בכרטיס ספציפי, ולכל היותר שניים, תעניק לכל אחד את ההטבות שמתאימות לו אישית. בעולם שבו יש הרבה כרטיסים שכל אחד מציע הנחות, הטבות ויתרונות ייחודיים – כל מה שצריך לדעת הוא איך לבחור נכון. תהליך בקשה להזמנת כרטיס אשראי חוץ בנקאי* הוא פשוט ויכול להיעשות אונליין, וגם כלל ההטבות מפורטות באתרי חברות האשראי.
למשל, למי שאוהב הטבות והנחות – כרטיס האשראי של ישראכרט טופ מציע אינספור הנחות, מתנות ומבצעים במאות רשתות ובתי עסק; כרטיס קאשבק מציע אפשרות לקבל החזר כספי בגיפט קארד דיגיטלי, שניתן להוציא אחר כך לפי בחירת הלקוח; מי שטס הרבה – בין אם עבור עסקים ובין אם עבור חופשות – ירצה אולי להחזיק בכרטיס שנותן אפשרות לצבור נקודות נוסע מתמיד ולהטבות בשדות תעופה ומלונות; משפחה עם רכב שעושה קניות בסופרפארם למשל, תרוויח הרבה מכרטיס לייף סטייל של ישראכרט שמעניק הנחות ברשת ובתחנות הדלק של פז; מי שעושה קניות ברמי לוי שיווק השקמה יכול להחזיק בכרטיס של מועדון הלקוחות; וכן הלאה. וכמובן, יש מי שצריך מענה לכמה צרכים, ואולי יבחר ביותר מכרטיס אשראי אחד.
היתרונות והחסרונות של החזקה בכרטיס אשראי חוץ-בנקאי
תגמולים והטבות: אחד היתרונות העיקריים של כרטיסי אשראי חוץ-בנקאיים הוא הנגישות להטבות ומבצעים. כרטיסים שונים מציעים הטבות שונות כגון החזר כספי (קאשבק), צבירת נקודות ורכישה, הנחות בבתי עסק, הצטרפות למועדוני צרכנים, הנחות בחו"ל, גישה לטרקלינים יוקרתיים בשדות תעופה ועוד.
גיבוי לשעת חירום: כרטיס אשראי לגיבוי יכול להיות חיוני בנסיבות בלתי צפויות, וככזה הוא מספק קו אשראי נוסף בחודשים לחוצים כספית.
גיוון והגדלת מקורות אשראי: כל כרטיס אשראי נושא עמו מסגרת אשראי – הרף הגבוה של התשלומים החודשיים שניתן לבצע באמצעותו בכל חודש. עם כרטיס אשראי חוץ-בנקאי, ניתן לפזר את ההוצאות בין כרטיסים – גם כדי להימנע מכשל אשראי, וגם כדי להגדיל את מעגל ההוצאות הנדרשות.
מבנה הוצאות אופטימלי: כרטיסי אשראי מסוימים מציעים תגמולים משופרים עבור קטגוריות הוצאות ספציפיות. על ידי שימוש אסטרטגי בכרטיסים, ניתן למקסם את התגמולים בכל קטגוריית הוצאות.
טיפים לבחירת כרטיס אשראי מתאים
אז יש לא מעט יתרונות להוספת כרטיס אשראי חוץ-בנקאי לארנק. אבל באמת שיש כל כך הרבה – איך בוחרים?
- בראש ובראשונה – בחירת כרטיס שנותן לך הטבות רבות, כדוגמת כרטיס קאשבק פלוס של ישראכרט
- הערכת הרגלי הוצאות שלך: כדאי לנתח את דפוסי ההוצאות כדי לקבוע את סוגי ההנחות וההטבות שיהיו הכי מתאימים לך. אדם שטס הרבה לחו"ל, למשל, יבחר כרטיס שמעניק הטבות מסוג זה
- מה הם היעדים הפיננסיים שלך: בחר כרטיס אשראי שמתאים ליעדים הפיננסיים שלך. אם אתה מחפש לחסוך כסף, כרטיס עם תגמולים מסוג החזר כספי עשוי להיות בחירה נכונה, ואם אתה בעל עסק, אולי כרטיס אשראי לעסקים הוא מה שאתה צריך
- הערכת עמלות שנתיות: שים לב לעמלות השנתיות והשווה אותן מול ההטבות שמציע הכרטיס. ודא שהתגמולים מצדיקים את העלות
- קרא את האותיות הקטנות: הבן את התנאים וההגבלות, כולל שיעורי ריבית, תקופות חסד וקנסות. הכרת הפרטים הללו תעזור לך לקבל החלטות מושכלות.
כיס עם כרטיס
פתיחת שוק האשראי החוץ-בנקאי לתחרות – כמו הרבה צעדים לעידוד התחרות – הייתה מהלך מבורך שאפשר הוזלת עלויות והצעת ערך טובה יותר ללקוחות. מעבר לכך, היא יצרה מגוון עצום באפשרויות הבחירה של איזה כרטיס – וכמה – יהיה בארנק של כל אחד ואחת מאיתנו. מה שנותר לעשות הוא להבין איזה כרטיס יתאים באופן הטוב ביותר לאורח החיים שלנו – וללכת על זה.
* הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של ישראכרט בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ ובכפוף לתנאיהן. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל
*צבירת cashback היא מביצוע רכישות בבתי עסק ובכפוף לתקרת צבירה. מימוש ה-cashback נעשה באמצעות העברת הצבירה לגיפטקארד דיגיטלי באמצעותו ניתן לממש ברשתות נבחרות וכפי שמעודכן באתר החברה
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
קרדיט תמונה Shutterstock