איך לא להיבהל מ-"דוקטור גוגל" שרוצים לאבחן מחלה?
אפשר להתמם כמה שרוצים. אבל האמת היא שכולנו עושים את זה. אנחנו מרגישים משהו שונה. אולי איזה גירוד. אולי שיעול שמטריד אותנו כבר יומיים שלושה. אולי סתם לחץ בראש שפתאום שמנו אליו לב. ואז זה קורה: אנחנו פותחים את הטלפון או את המחשב, נכנסים למנוע החיפוש החביב והמפורסם, וכותבים את הסימפטום או הסימפטומים שלנו למנוע החיפוש. אם יש לנו מזל, אנחנו מגיעים ל – https://www.medico.co.il/ . אחרת? אנחנו בבעיה.
עשרות אבחנות אפשריות, מאות בדיקות שאנחנו צריכים לעבור, ופרוגנוזה שמשאירה לנו בערך יומיים לחיות! גוגל אולי אלוף במידע, אבל בכל הנוגע לרפואה, זה לא המקום הנכון לפנות אליו אם רוצים להימנע מהתקף חרדה. אגב, התקף חרדה מהווה גם אחד הדברים שאנשים מחפשים הרבה בגוגל, ובו זמנית אחד הדברים שמתרחשים רבות עקב קריאה לא מקצועית של המידע שגוגל נותן לנו כשאנו מחפשים את הסימפטומים שאנו סובלים מהם…
מה לחפש ואיך למצוא?
- אל תחפשו חיפוש כללי – כשאתם רוצים מידע לצורך אבחון מחלה, אתם צריכים לדבר עם רופא, רצוי רופא מומחה, אשר מתמחה בחלק זה של הגוף. מכיוון שאתם לא יודעים במה מדובר, פרט לסימפטומים שזיהיתם, אתם בעצם צריכים להתייעץ עם רופא משפחה. חפשו אם כך את הסימפטום שלכם ואתרו תשובות של רופאים מומחים בתחומים מסוימים, הקשורים ישירות לסימפטום.
- זהו ריבוי מומחים – כשמרבית אם לא כל התוצאות שלכם מצביעות על בעיה אחת או שתיים, אפשר להתייחס לזה מעט ברצינות. אם, כפי שמתרחש ברוב החיפושים בגוגל על מונחים רפואיים, מגיעות תשובות מאלף ואחת כיוונים רפואיים, הרי שאין שום סיבה שבעולם לקחת את התוצאות ברצינות, ובטח שלא להיבהל. זה סה"כ אומר שהסימפטום שתיארתם יכול להתרחש מכלום כמו גם מהכול, ושלגוגל אין איך לעזור לכם באמת. אתם תצטרכו לחפש בגוגל את הטלפון של המרפאה שלכם ופשוט לקבוע תור.
- חפשו באתר של רופאים – במקום לתת לגוגל לבחור עבורכם, שזה מצוין לחיפוש מידע שאינו רפואי, בחרו אתם בעצמכם עם מי אתם מתייעצים. יש מעט מאוד אתרים שהם באמת של רופאים, ועוד של רופאים משלל התחומים שעובדים יחד באתר אחד. באתרים אלו יש מידע מדויק ועדכני, ספציפי ונגיש לקהל הרחב, ולא בליל של מידע שעולה פשוט כי השתמשו במילת מפתח זו או אחרת, והובילו אתכם לתוספת של סימפטום נוסף לבעיה: סימפטום של בלבול.
דבר ראשון – להירגע:
חשוב לזכור שגוגל, עם כל הכבוד, זה לא רופא. אם אתם סובלים מסימפטום כלשהו, ובכל זאת חיפשתם בגוגל, כי כך אנו רגילים כיום – אז אל תלחצו מהתוצאות. תזכרו: "מה שגוגל אומר זה לא המציאות. זה רק תוצאות של חיפוש. גוגל לא הרופא שלי. הוא לא בדק אותי. הוא רק קורא מילים ונותן מילים בחזרה. הוא מכונה".
זה אולי נשמע מוגזם, ממש לחזור על המשפטים הנ"ל, אבל אם הייתם מודעים לכמות הפחד והתקפי החרדה שחיפושי סימפטומים בגוגל מייצרים, הייתם חוזרים בלב כמה פעמים על המשפטים הללו בעצמכם.