מכוניות חסכוניות בדלק – מה חשוב לדעת וכיצד לחסוך בכיס?

מחפשים מכוניות חסכוניות בדלק? אם אתם רוצים לחסוך בכיס כאשר אתם נכנסים לתחנת הדלק, חשוב לדעת כי מטבע הדברים, ישנן מכוניות חסכוניות יותר מאשר אחרות. עם זאת, יש כמה פעולות שאתם יכולים לעשות כדי לגרום לרכב שלכם להיות חסכוני בצריכה שלו.

קודם כל, בואו נבין אילו מכוניות חסכוניות (יותר) בדלק

רגע לפני שנעבור על מספר דרכים שבאמצעותן תוכלו לשפר את צריכת הדלק שלכם ברכב, נציין כי האופציה הכי טובה לחסוך בדלק היא באמצעות רכבי מיני עד רכבי סופר מיני. במילים אחרות, רכבים קטנים הם הרכבים החסכוניים ביותר בדלק, אפילו לפעמים יותר חסכוניים מאשר רכבי דיזל.

לצורך העניין, קיה פיקנטו תמיד תהיה יותר חסכונית מאשר רכב משפחתי גדול. כמו כן, נציין כי רכבי ספורט תמיד יהיו בזבזניים יותר בדלק, על אחת כמה וכמה אם מדובר ברכבים אשר "אוהבים סל"ד גבוה" (כמו רכבי טורבו).

רכב חסכוני בדלק נשאר תמיד חסכוני?

התשובה היא: לא, גם אם רכשתם רכב חסכוני בדלק, אבל לא הקפדתם לתחזק אותו, הוא בסוף יהפוך בזבזני יותר בצריכתו. בהקשר הזה של הדברים, אנחנו רוצים למנות כמה פעולות פשוטות שאתם יכולים לנקוט בהן כדי לשמר את תחזוקתו של רכבכם:

  • נהיגה רגועה: הימנעו מהאצות ובלימות פתאומיות, במילים אחרות, שמרו על מהירות קבועה ככל האפשר. זכרו, נסיעה אגרסיבית צורכת הרבה יותר דלק.
  • קרוז קונטרול: בנסיעה בין-עירונית, השתמשו בקרוז קונטרול כדי לשמור על מהירות קבועה. שימו לב, גם אם מדובר על הרכבים הכי חסכוניים בדלק, בד"כ לא ניתן להפעיל קרוז קונטרול מתחת ל-50 קמ"ש.
  • לחץ אוויר בצמיגים: ודאו שלחץ האוויר בצמיגים תקין, מפני שצמיגים עם לחץ אוויר נמוך צורכים יותר דלק. כלל האצבע הוא שככל שיותר שטח-צמיג מתחכך בכביש, ככה צריכת דלק יותר גבוהה.
  • תוספי דלק: ישנם לא מעט סוגים שונים של תוספי דלק, בהם ניתן להשתמש כדי לנקות את מערכת הדלק של הרכב ואת המזרקים עצמם.

כמה מילות סיכום על רכב חסכוני בדלק

בסופו של דבר, הרכבים הכי חסכוניים בדלק הם אלה שהבעלים שלהם מקפידים לתחזק אותם. בין אם אתם נוהגים ברכב כזה או אחר, זכרו כי טיפולים תקופתיים הם המפתח לתחזוקה נאותה של רכבים. אל תוותרו על טיפולי 10,000, מכיוון שהטיפולים האלה כוללים החלפת מצתים (פלאגים), החלפת שמנים, פילטרים ועוד.

כל אלו הם רכיבים אשר משליכים ישירות על צריכת דלק של רכב מכל סוג (חוץ מרכבים חשמליים כמובן). בין אם אתם נוהגים על רכב קטן או גדול יותר, משפחתי או ספורטיבי, הקפידו על הוראות היצרן (ישנם רכבים אשר מצריכים טיפול כל 15,000 ק"מ).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן