אישור כניסה לאירופה – הכל אודות החוק החדש
תחילה, נציין כי במהלך השנים האחרונות יבשת אירופה עוברת לא מעט שיניים וביניהם גלי מהגרים אשר מסכנים את צביון היבשת, בין אם מדובר על פעילויות טרור ובין אם מדובר על פעולות פליליות כאלו ואחרות אשר הובילו את מנהיגי המדינות לשנות את המדיניות ולהקשיח את דרכי הכניסה אליהן.
משכך, לא פעם מגיעה אלינו השאלה – מהו הפתרון למצב שכזה? ובכן, בקצרה – הוצאת דרכון גרמני או כל דרכון אירופאי אחר יהיו הפתרון האידיאלי. ועל מנת לעשות לכם סדר בעניין באופן בו אתם מבינים את הנושא על שלל רבדיו, ריכזנו עבורכם את כל מה שתצטרכו לדעת בנושא למאמר הבא.
באיזה מדינות תידרש הנפקת אישור?
על מנת לפקח בצורה מבוקשת והדוקה יותר על הגבולות, החליט האיחוד האירופי לבצע מספר שינויים שכן, בראשם חלופה לויזה, פשוטה וקלה יותר, אך כזו אשר מעניקה להם את האפשרות לפקח מבעוד מועד על כל האזרחים הנכנסים ל-28 המדינות באיחוד האירופי. על כן, בין יתר המדינות תוכלו לפגוש את דנמרק, פינלנד, אוסטריה, גרמניה, בלגיה, ליוט, ספרד, נורבגיה, פולין, שוודיה ועוד.
זאת בעוד כי גם בולגריה, קפריסין וקרואטיה עשויות להצטרף למהלך לאחר שיחתמו על האמנה. עד היום, חשוב לציין כי בעלי הדרכון הישראלי יכלו להיכנס למדינות המוזכרות בצורה חופשית וללא צורך באישורים כאלו ואחרים. באותה נשימה עליכם לזכור כי לא מדובר על תוצאה של מתיחות, כפי שמתרחש עם לא מעט מדינות בין ישראל, אלא שמדובר על החלטה שמקיפה יותר מ-50 מדינות מרחבי העולם כולו.
מועד כניסת החוק לתוקף
התקנות המדוברות היו צריכות להיכנס לתוקף בחודש מאי 2023, אך נדחו בטרם עת לחודש נובמבר. על כן, מהרגע בו החוק ייכנס לתוקף, הרי שכל אזרח שלא מחזיק באזרחות אירופאית יתחייב בבקשת ויזה מראש בעלות של 7 יורו לאדם במטרה להיכנס אל מדינות האיחוד האירופי. מדובר למעשה על הגשה שיש להגיש בנפרד בין כל אדם וכן, הדבר משפיע באופן ישיר על כל ביקור עסקי, חופשה משפחתית או לחילופין סתם טיול אחרי צבא.
יחד עם זאת, עליכם לדעת כי במידה ואחד מההורים שלכם אכן מחזיק באזרחות אירופאית, הרי שהדבר אינו מקנה כניסה ליתר בני המשפחה וכפי שכבר ציינו – יהיה עליכם להוציא את אישור הכניסה בנפרד.
בנוסף, עליכם לזכור כי ההליך החדש קל הרבה יותר בהשוואה להוצאת ויזה וצפוי כי הרוב המוחלט של הישראלים שיבקשו אישור כזה אכן יקבלו. זאת בעוד כי על המבקשים למלא שאלון אישי באופן מקוון, שאלון אשר יכלול בין היתר את מצבו הרפואי, מצב תעסוקתי, עבר פלילי ועוד מגוון נתונים נוספים. כמו כן, הממוצע המשוער לקבלת האישור עומד בין מספר דקות לבין 72 שעות.
קרדיט תמונה: FREEPIK