צומת עזריאלי חסום עקב הפגנות הורים
אם תכננתם לחזור הביתה דרך מחלף עזריאלי, כדאי שתחשבו שוב: עשרות הורים שילדיהם עברו התעללות בגני ילדים חסמו את הצומת היום, בתגובה למקרי התעללות מצד גננות.
ממטה המאבק למען הילדים נמסר כי "שלוש שנים אנחנו נלחמים ו-1023 פרשות בחמש שנים, מדובר ב-30 תינוקות בכל מעון. אנחנו דורשים ממשלת ישראל וראשי המפלגות להתעורר! כי הילדים שלנו מופקרים".
ההפגנה התקיימה מול קריית הממשלה בתל אביב תוך חסימת אחד הצמתים המרכזיים בעיר, המהווה נתיב מרכזי לתעבורה. ההפגנות החלו בשעות היום ונמשכות אל תוך הלילה כך שגם בשעות החושך המאוחרות יותר המבקשים לעבור דרך צומת עזריאלי יתקלו בקשיים.
נזק לכל החיים
לטענת ההורים, הנזק הנגרם לילדים יימשך כל החיים. ממטה המאבק למען הילדים נמסר: "ישנם אלפי פעוטות שפגועים לכל החיים על ידי מי שאמורות להגן עליהם". במטה דורשים התייחסות מצד ראשי המפלגות.
כבר ב-2019 התקיימו מספר הפגנות מצד הורים שילדיהם סבלו מהתעללות בגנים. ההורים טענו אז "זו מלחמה על חיי ילדינו". ההורים דרשו כבר אז החמרה בעונשים המוטלים על סייעות וגננות אשר נחשדו ונמצאו מתעללות בילדים.
המקרה שנחשף ב"גן הקטנטנים של יעל" ברמת גן זעזע הורים רבים באזור ולמרות שמקרים ממשיכים להתגלות בגנים אחרים, מערכת המשפט אינה מתייחסת בחומרה להתעללות ולפגיעה העצומה בילדים, כך לדברי ההורים.
לילך יעיש שחשפה את הפרשה דאז מנתה כבר אז אבדה כבדה: "אתמול קיפח פעוט את חייו בזמן שאמור היה להיות במקום בטוח ואוהב, נשימתו של הוריו נעתקה וחייהם השתנו לנצח".
כזכור, בתקופה האחרונה התעוררו מספר פרשיות בזו אחר זו, אשר גילו מקרים של התעללות בגני ילדים. בפברואר השנה עבר "חוק הפיקוח" על מעונות לגיל הרך. על פי החוק, גנים לא יוכלו לפעול ללא פיקוח רשמי.
חוק הפיקוח נחקק בשנת 2018 ונכנס לתוקף בשנת 2020. אף על פי כן, בפועל, הדברים לא מומשו והחוק נותר על הנייר בלבד: חמישה חודשים מאוחר יותר, תחילת 2022 ורק 3,200 מסגרות מתוך 10,000 ביקשו אישור הפעלה כנדרש ובפועל הצטרפו רק 600 מעונות.
למרות זאת, ההורים אינם משתכנעים. אמהות לילדות שלמדו בגן סיגל שבו סייעות הואשמו בהתעללות בפעוטות טוענות כי חוק הפיקוח אינו ישים שכן לא ניתן לפקח על 6,000 גנים באמצעות כוח אדם המונה רק27 מפקחים.