ארקטורוס – זן חדש של קורונה שפוגע בעיניים

בארגון הבריאות העולמי מדווחים על תת-זן חדש של קורונה שמתפשט בעולם. כרגע עיקר מקרי ההדבקה ממנו זוהו במזרח אסיה ובהודו. הזן החדש נקרא  XBB.1.16 והוא תת-זן של אומיקרון. בתקשורת ההודית קוראים לו גם בשם "ארקטורוס".

כדאי גם לקרוא: עין עצלה ניתוח לייזר – טיפול יעיל וחדשני

עם העלייה המשמעותית במקרי ההדבקה ברחבי הודו, זוהה זן הארקטורוס בידי חוקרים מקומיים. בחודש אפריל ציין מומחה ברפואת ילדים בהודו, כי תת-הזן החדש אותו הוא חוקר תוקף בדרך כלל ילדים, ושלצד תסמינים אופייניים כמו חום גבוה ונטייה לשיעול, סובלים הילדים ההודים גם מתסמינים כמו בדלקת עיניים ויראלית שתסמיניה עיניים אדומות גרד בעיניים, אך בלי הפרשה מוגלתית. מעקב אחר הווריאנט מלמד שהוא מדבק יותר מהזנים האחרים וקשה יותר להישמר מפניו. בתקופה מקבילה, אובחנו בבבריטניה, ניו יורק ובנפאל ואף במדינת ישראל חולים עם הווריאנט החדש, עם זאת קצב ההתפשטות איטי יותר מאשר אובחן בהודו.

מה התסמינים שמזוהים עם זן הקורונה החדש?

לרוב פוגעת המחלה בעיקר בילדים עד גיל 12. היא מאופיינת בתסמינים של חום ושיעול, אך גם בתסמינים של עיניים "מגרדות" או "דביקות", ומצב שדומה לדלקת לחמית המתבטאת באדמומיות, דמעות, נפיחות, גירוד, הפרשות וגירוי.

אומנם הזן החדש מדבק מאוד, אך לדברי המומחים הזן הוא אינו מסוכן במיוחד ולכן אין צורך לנקוט בפעולות כגון סגר, אלא להמשיך במעקב אחריו. בארגון הבריאות העולמי (WHO) אומרים כי הזן החדש של הקורונה קיים מזה חודשים מספר, אך הוא איננו קטלני ומוסיפים כי הארגון עוקב בעניין אחר התפתחותו.  

כיצד משפיע זן הקורונה החדש בישראל?

לווירוסים יש נטייה לפתח מוטציות על כן אנו צפויים לגלות כל הזמן זנים חדשים ווריאנטים של וירוס הקורונה. מאינדיקציות ומדיווחים שמגיעים מהודו, ולא ניכר שהזן החדש יותר מסוכן או שגורם לעלייה במספר המאושפזים.

לפי החלטת משרד הבריאות הישראלי, ב-15 במאי התבטלה ההוראת חובת הבידוד לאנשים שנמצאו מאומתים לוירוס הקורונה, על אף העלייה היחסית במספר הנדבקים בקורונה והסיכוי הגבוה להגעתו של הזן החדש לישראל.

סיכום

בחודשים האחרונים אובחן בהודו תת-זן מדבק של וירוס הקורונה שפוגע בילדים בעיקר. לצד התסמינים המוכרים כמו שיעול וחום, מדווחים החולים על עיניים מגרדות או דביקות. התפשטות הנגיף החדש בהודו לא משפיעה על ההחלטה לביטול הבידוד בישראל. כדי לשמור על בריאות הציבור, עומדים במשרד הבריאות עם 'היד על הדופק' כדי לזהות סיכונים בריאותיים שקשורים לנגיף הקורונה ושאינם קשורים לוירוס הקורונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן