קהילת בעלי עסקים בתל אביב, יש דבר כזה?
תל אביב היא אחת מהעיר הפורחות בישראל בתחום העסקים הקטנים. עם זאת, בשל היותה העיר היקרה בישראל (ובעולם!) לא קל בכלל להחזיק עסק בעיר. אין ספק כי תל אביב לא היתה אותה עיר ללא העסקים שבה – חנויות, מסעדות, בלתי קפה, מרכזי תרבות פרטיים, כל אלה תורמים לאופייה הייחודי של העיר והם אלה שמושכים אליה רבים.
עסקים קטנים: הפנים של העיר
על פי נתוני עיריית תל אביב-יפו, בעיר פועלים כ-40 אלף בתי עסק. לכל בית עסק שכזה תפקיד מיוחד ביצירת אותו אופי ייחודי של העיר. על כן, מעודדת העירייה בעלי עסקים, לפחות כלפי חוץ, להצטרף לקהילת בעלי העסקים שהקימה.
לדברי העירייה, מטרת הקמת הקהילה היא להוות רשת תמיכה לבעלי עסקים, ליצור קהילה עסקית מתפתחת וצומחת ולהעניק לבעלי העסקים מידע עדכני ושימושי עבור העסק אותו הם מחזיקים. עוד לדברי העירייה, מציעה החברות בקהילה גם במות לפרסום וגישה לכלים מקצועיים ועסקיים.
כך תצטרפו לקהילת בעלי העסקים של תל אביב-יפו
על מנת להצטרף לקהילת העסקים התל אביבית יש למלא טופס הרשמה עבורו נדרש מספר חוזה ארנונה ופרטים מזהים של בעלת או בעל העסק. לקהילה יכולים להצטרף כל בתי העסק שפועלים בתחומי תל אביב-יפו ומשלמים ארנונה עסקית והרישום יתבצע על ידי בעל העסק או אדם אחר מטעמו.
יש לציין כי לקהילה יכולים להירשם גם בעלי עסקים שאינם תושבי העיר. עסק שמחזיק מספר סניפים ירשום כל סניף בהרשמה נפרדת. במידה ונתקלים בבעיה ניתן לפנות למוקד התמיכה במספר: 03-7240420. ניתן גם לפנות לעירייה בטופס מקוון.
קהילת העסקים התל-אביבים: מענה אמיתי או פלסטר?
כאמור, על פי כמה דו"חות בינלאומיים ובראשם המגזין אקונומיסט, תל אביב נחשבת לעיר היקרה בעולם (לפני סינגפור ופריז שדורגו במקום השני). הסיבות למיקום המפוקפק נובעות על פי מחברי הדו"חות מהתייקרות התחבורה והעלייה ביוקר המחייה, בדגש על מוצרי צריכה, כמו גם, עלייה דרמטית במחירי הנדל"ן.
למעשה, דו"ח של ה-UBS הגדיר את מחירי הנדל"ן בעיר כ"מופרזים" והתייחס לפער בין שווי הנדל"ן בשוק לעומת הערך הריאלי של הנכסים. אין ספק שבמציאות זו, בעלי עסקים מתמודדים עם תשלום מיסי ארנונה מופרזים ועם תחרות קשוחה.
במובן הזה, קשה לומר אם היוזמה ליצירת קהילה עסקית יכולה לעזור לעסקים לשגשג או שהיא בסך הכל ניסיון להניח פלסטר על פצע חמור שדורש ניתוח מורכב בהרבה.