ההגירה ההמונית: המוני צעירים נוטשים את תל אביב
מחירי השכירויות מרקיעים שחקים ויותר ויותר צעירים כבר לא מוכנים לשלם את המחירים הגבוהים של המגורים במטרופולין הגדול והסואן ביותר בארץ הקטנה.
זוגות צעירים, משפחות בעלות ילדים, רווקים ושותפים מוחים על עליית המחירים המתמשכת בכל קצוות תל אביב. האם הביקוש יפחת משמעותית? מחירי הדיור כבר אינם מאפשרים לרבים לשכור דירה בעיר. גם לאחר ה"בריחה" ליפו, לדרום העיר, לפלורנטין, לצדדים התעשייתיים בדרום תל אביב ואפילו לבת ים או חולון וכן למזרח העיר, המחירים ממשיכים להיות גבוהים. לא משנה באיזה צד של העיר אתם נמצאים, השכירות כבר עולה מעל יכולותיו של זוג צעיר להחזיק דירה ולקיים חיים ברמה גבוהה.
אי אפשר לחיות כשיש ילד
זוגות צעירים ושותפים עוד מצליחים איכשהו לקיים חיים ברמה בינונית, כל עוד לא לוקחים בחשבון את הצורך בבילויים מדי פעם, את הצורך לשלם את המיסים הגבוהים, הרצון ליהנות מהחיים ואולי גם לטוס לחו"ל, היכולת לקנות בגדים, ליהנות מתחביבים יקרים יותר או לטייל ברחבי הארץ – כל אלו הולכים ונעשים נדירים יותר ויותר עבור מי שרוצה לקיים חיים טובים ומהנים.
אז מה עושים? עוברים לדרום העיר. עם שכר דירה הולך ומאמיר של 8,000 שקלים לפחות, רבים מנסים לשמור על צלם אנוש באמצעות מעבר לשכונות היותר דרומיות ופחות מבוקשות בעיר. ועם זאת, גם לאחר הגירה נראה כי המחירים של החיים בעיר הגדולה עדיין בלתי אפשריים עבור מי שרוצה לקיים אורח חיים של ממש.
מארגנים נטישה המונית
כך, בשבועות האחרונים הולכת ומתגברת הקריאה לעזוב את תל אביב ולשכור דירה במקום פחות מבוקש. כשמסתכלים לכיוונים היותר דרומיים מגלים כי למעשה, לא רחוק מתל אביב אפשר לשכור במחירים זולים יותר באלף או באלפיים שקל, בלי להניד עפעף וברוב המקרים – תמורת נכס מרשים ואיכותי יותר.
בין אלו שכבר ויתרו על הנכונות לגור בתל אביב נמצאים לא רק צעירים: גם מבוגרים יותר בני מעמד הביניים המוחים על המחירים ההולכים וגואים ללא הצדקה, על השקעה בשכר דירה בסכומים שלא ישיבו את ההשקעה שהם מהווים.
לפעמים, השינוי במחיר יכול להגיע מעל לאלף שקלים כשההבדל הוא במרחק של 100 מטרים דירה אחת מהשנייה. ומדוע? פשוט בשינוי שם העיר. כשעוברים מדרום תל אביב לצפון חולון למשל, אפשר פשוט לחצות את הכביש ולשלם 2000 שקלים פחות. האם אפשר לומר כי מדובר במגמה שתלך ותגבר? ימים יגידו.