לא לשכוח לנשום: תל אביב מציינת את יום היוגה הבינלאומי
בתל אביב יצוין השבוע יום היוגה הבינלאומי ב-21 ביוני, הוא היום הארוך ביותר בשנה, במספר אירועים שיתקיימו בנמל תל אביב (דק דרומי, ליד מרחב היוגה "אלהיוגה").
ב-18:45 תתקיים מדיטציה לצלילי קערות טיבטיות: מפגש בו המשתתפים יתבוננו על הקיים בהם דרך התנועה וההקשבה לצלילי הקערות הטיבטיות, שמפעילות בגוף רטט פנימי שמשפיע על כל ממדי הקיום: הנפש, הרוח והגוף ומאפשר כניסה לאזור של איזון פנימי ותזוזה הרמונית בין הממדים השונים. המשתתפים בסדנה יתרגלו יוגה לצלילי פנטאם ושירה ובסיום התרגול יחוו הרפיה מוזיקלית קסומה שתנוגן על כלי נגינה מכל רחבי העולם.
ב-19:00 תרגול 108 ברכות לשמש
המספר 108 הוא מספר קדוש בפילוסופיה ההינדית ונקשר למזל, טוהר ושלמות. ברכת השמש היא דרך לראות את עצמנו חלק מהיקום ולהעניק לו את הכבוד הראוי. היא מורכבת מסט תנועות שמתחיל ומסתיים בעמידה. בתרגול הזה, המשתתפים יבצעו את רצף התנועות 108 פעמים.
תרגול 108 ברכות לשמש בישראל החל בישראל לפני 13 שנה והפך למסורת ביום הארוך ביותר בשנה.
בשעה 20:00 תתקיים הרפייה לכל המשתתפים
תולדות יום היוגה
אנטראשטיה יוג דיוואס, "יום היוגה", מצוין בכל שנה ב-21 ביוני. הוא הוכר כחג בינלאומי ב-11 בדצמבר 2014 על ידי העצרת הכללית של האו"ם. היוגה, שמקורה בהודו, היא תרגול שמשלב בתוכו התייחסות לגוף, לנפש ולרוח. בוועידה באו"ם שנקראה "יוגה: מדע לשלום עולמי" ונערכה בדצמבר 2011 הוצע ה-21 ביוני, היום הארוך ביותר בשנה, להיות היום הבינלאומי ליוגה.
בעיניים היוגיות, היום הארוך ביותר בשנה, בימי הקיץ, מסמל את המעבר ל"דאקשיניאנה", התקופה בין היום הארוך ביותר לקצר ביותר. זו תקופה שנתפסת ככזו בה יש תמיכה טבעית, מהיקום, לעוסקים בתרגול רוחני. את ההצעה לבחור ביום הארוך בשנה, הציע ראש ממשלת הודו, נרנדה מודי, בטענה שהוא היום הארוך ביותר בחצי הצפוני של הכדור ונחשב ייחודי ברחבי העולם.
ביום היוגה הבינלאומי הראשון ב-2015, שנחגג על ידי מיליוני בני אדם ברחבי העולם, כ-35,985 איש, יחד עם ראש ממשלת הודו, מודי ואנשים מ-84 מדינות, ביצעו יחד בניו דלהי, במשך 35 דקות 21 אסנות (תנוחות) של יוגה. בנוסף, בני נוער הודים נכנסו לספר השיאים של לימקה לאחר שקיימו את אירוע היוגה הגדול ביותר אי פעם. הם ביצעו את התרגול בתלבושת אחידה במספר מוקדים לאורך כל היום. בעקבות זאת נקבעו שני שיאי גינס – כיתת היוגה הגדולה ביותר (35,985 בני אדם) ומספר המדינות הגדול ביותר שתרגלו יוגה (84 מדינות).