73 מיליון שקלים יושקעו בבניית מרחבים מוגנים בגני ילדים לא ממוגנים בתל אביב
זה מרגיש כאילו שזה קרה לפני מיליון שנה, אבל למי ששכח, בתחילת המלחמה מערכת החינוך פסקה מלפעול לאחר שחמאס החל לירות טילים על אזור המרכז. מאות אלפי ילדים נותרו בבתים מאחר שחלק ממבני מוסדות החינוך בעיר אינם ממוגנים. יש לציין שמעבר להשלכות על חייהם ונפשם של הילדים, למערכת חינוך שמפסיקה לפעול ישנן השפעות קשות על המשק, על הכלכלה ועל משפחות בישראל.
לאחרונה הודיע ראש עיריית תל אביב רון חולדאי כי בכוונת עיריית תל אביב-יפו לדאוג לכך שכל גני הילדים בעיר יהיו ממוגנים וכי היא מתכננת להשקיע בפרויקט מיגון הגנים כ-73 מיליון שקלים – 50 מיליון שקלים שעמדו בבסיס הפרויקט ועוד 23 מיליון שקלים שביקש חולדאי להוסיף לקיום הפרויקט.
על פי התכניות, מרבית הבנייה תסתיים עד סוף חודש פברואר 2024. בגנים בהם עבודות הבנייה יותר מורכבות התהליך יהיה ארוך יותר. בתוך הפרויקט נכללים גם גנים לחינוך מיוחד ובתי ספר לחינוך מיוחד.
122 גנים ללא מרחב מוגן בתל אביב
נכון לתחילת מלחמת חרבות ברזל, בתל אביב פעלו 575 גנים עירוניים לגילי 5-3 ובהם 122 ללא מרחב מוגן תקני. כדי לתת פתרון לילדים שלומדים בגנים הלא ממוגנים, הועברו חלק מהגנים למרחבים מוגנים זמניים למשך תקופת המלחמה. מצב זה מאפשר לדברי העירייה את אפשרות שיפוץ הגנים שעומדים ריקים ממילא. עד סיום הפרויקטים, פעילות הגנים תימשך במרחבים החלופיים.
ישראל מתמגנת: שינוי בתודעת המיגון בערי מרכז הארץ
מיגון גני הילדים בתל אביב-יפו הוא דוגמה נוספת לשינוי התודעתי שעוברות עיריות וראשי ערים באזור המרכז. לאחר שנים בהן התרגלנו לכך שטילים אינם נורים צפונה מאשדוד, בשנים האחרונות חל שינוי מדאיג עם הגדלת היכולות הרקטיות של חמאס בעזה. עוד מוקדם לומר מה יהיו תוצאות המלחמה ואם ישראל אכן תצליח למוטט את תשתיות הלחימה של ארגון הטרור הרצחני, אך גם אם כן, ברור יותר מתמיד כי ישנם איומים נוספים כמו האיומים מצפון ואפילו מהחות'ים בתימן שמשפרים את יכולותיהם בתמיכת איראן. במובן הזה, השיח על מיגון ילך ויגבר וגם פרויקטים של מיגון יהיו דבר שעיריות צפויות להשקיע בון משאבים רבים. סביר להניח כי תמונות שנראו לפני כ-15 שנה ביישובי הדרום, ייראו כעת גם בערי המרכז – ממ"דים ייבנו במוסדות ובבתים פרטיים ומרחבים מוגנים במוסדות החינוך יהוו דרישה בסיסית וחסרת פשרות.